Christer Sjögren under dansbandet Vikingarnas sista spelning i Arvika 2004. Foto: TT

Vikingarna återförenas

Uppdaterad
Publicerad

Efter tolv år kommer dansbandet Vikingarna att spela ihop igen.

– Jag ser verkligen fram emot att sjunga med grabbarna igen, säger Christer Sjögren till tidningen FÅR JAG LOV, som var först med att berätta om återföreningen.

Enligt Aftonbladet kommer återföreningen att ske i programmet ”Tack för dansen” som sänds i TV4 i höst. Enligt tidningen kommer samtliga medlemmar som fanns i bandet då de upphörde år 2004 att finnas med vid comebacken.

En av dem är Erik Lihm som bor i Karlstad och som spelade keybord i bandet i 20 år. Han ser fram emot återföreningen.

– Det känns jättekul, för det är härliga killar och duktiga musikanter.

Lihm vill inte bekräfta Aftonbladets uppgifter om var återföreningen kommer att ske.

– Det är hemligt, jag vet inte vad jag törs berätta.

”Härliga minnen”

Sedan några år tillbaka turnerar Erik Lihm tillsammans med sångerskan Ann-Cathrine Wiklander. Något han beskriver som givande och kul. Men visst kan han sakna tiden med Vikingarna.

– Det klart att det är många minnen som har samlats under åren. En jättebonus var de tre år som vi spelade i Tyskland. Det skulle spelas in på tyska och då hade jag fått turen att få med en av mina låtar som hette ”Kommer du till sommaren”.  ”Sommerwind und Sonnenschein” hette den på tyska och den gick upp på första plats på tyska topplistan – det var kul. Så gjorde vi tv i USA i Nashville för 50 miljoner tv-tittare med Elvis kör. Sedan var det ju härligt med den enorma publikresponsen vi fick till exempel på Tivoli i Köpenhamn – det var väldigt speciellt.

Hur tror du publiken kommer att ta emot er nu vid återföreningen?

– Ja, detta har ju bara varit känt ett par timmar men jag har redan sett många positiva kommentarer på sociala medier. Så det känns som att publiken nog ändå inte glömt oss.

Dansbandet Vikingarna bildades i Arvika 1957 och spelade i olika konstellationer fram till år 2004. De har av många ansetts vara stilbildande för hela dansbandsgenren. Bandet har sålt omkring 11 miljoner skivor världen över och belönats med två Grammispriser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.