Brand i fastighet utanför Koppom. Foto: Läsarbild

Fastighet övertänd i Koppom – rökdykare bekämpar branden

Uppdaterad
Publicerad

En fastighet på landet utanför Koppom brann under fredag förmiddag. Räddningstjänsten är på plats med tio brandbilar och två rökdykargrupper är inne i fastigheten och bekämpar branden.

En räddningsstyrka bestående av tio bilar är på plats vid en fastighet strax utanför Koppom.

– En person bor på adressen, men ingen person ska ha skadats. Fastigheten består förutom av bostad också av en samlingslokal, garage och flera andra byggnader, säger Johan Gustafsson, teamledare på SOS Alarm som svarar för räddningstjänsten i Bergslagen.

– Branden är fullt utvecklad och insatsledaren på plats räknar med att det tar minst fyra timmar att släcka branden, säger Johan Gustafsson, och fortsätter:

– Enligt rapporter från platsen så brinner det i taket och på båda våningsplanen. Två rökdykargrupper är inne i fastigheten och bekämpar branden på båda våningarna, samtidigt som man kämpar med att släcka branden utvändigt.

Den nya larmcentralen för Region Värmland ansvarar för att skicka ut ambulanser vid olyckor och bränder.

– Vi har skickat ut en ambulans, men vi har inga rapporter om skadade i nuläget. Ambulansen är skickad som stöttning i släckningsarbetet, säger larmoperatören.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.