Foto: SVT

Visionen: Göra Skutberget större och funktionerna fler

Uppdaterad
Publicerad

Idag presenterade Karlstadspartiet Livskvalitet sin vision för Skutberget. Och den innehöll både stora och små nyheter.

Ett kallbadhus, en äventyrsbana för de allra minsta, en 4H-gård, en crossfitbana och ett återupplivande av den gamla naturiststranden. Det är några av exemplen på de saker Karlstadspartiet Livskvalité vill uppföra på Skutberget, istället för den omdiskuterade Muminparken.

– Vi tar ett samlat grepp på området och får ett område som bygger vidare på det som har funnits sedan tidigare. Vi hägnar inte in någonting. Men jag är lite extra kär i Ytterholmen och det nya badområdet som vi har föreslagit. Det tycker jag är fantastiskt och även Vildaskogen, äventyrsbanan som vi har planerat här uppe också, som är för de allra minsta barnen. De är pärlor i vår vision, tycker jag, säger Peter Sörensen, talesperson för Karlstadspartiet.

Behöver fler friluftsområden

Visionen går ut på att utöka både målgrupperna, funktionerna på området och själva ytorna som Karlstadsborna har tillgång till på Skutberget.

– Karlstad behöver fler, bättre och större friluftsområden, inte färre och mindre. När Skutberget skapades var det kanske 50 000 människor i Karlstad kommun och nu är vi på väg mot 100 000. Med den här visionen tar vi höjd mot Karlstad 150 000-200 000, som vi kanske är om 70 år, säger Peter Sörensen.

Idag presenterade Karlstadspartiet Livskvalitet sin vision för Skutberget.

Men finns det verkligen en motsättning i att folk ska kunna njuta av naturen och en temapark?

– Ja, det tycker vi att det gör. Man kapar ju på området, man hägnar in delar av området och kommersiallerar det, så jag tycker det finns en tydlig motsättning där.

Kan du ge ett konkret exempel på vad man får mer förutom Skutberget om man lägger sin röst på er?

– Gå in och läs på vår hemsida. Det handlar om stadsplanering och demokrati och en rad andra frågor som vi tar upp.

Vad kommer det här att kosta?

– Det vet jag inte. I nuläget är det bara en vision.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.