Dennis Rådström och Johan Johansson ser fram emot Rally Finland. Foto: Rådström Motorsport

VM-ledande Rådström laddad för Rally Finland

Publicerad

Dennis Rådström tillsammans med Johan Johansson leder Junior-VM med endast två tävlingar kvar att köra. Till helgen avgörs näst sista tävlingen, Rally Finland.

– Känslan inför tävlingen är riktigt bra. Vi har ett gott självförtroende efter bra förberedelser och fortsatt utveckling av noter, säger Dennis Rådström.

Dennis Rådström, från Torsby, och Johan Johansson, från Valdemarsvik, har två segrar och en fjärdeplats med sig i bagaget till Finland. Rallyt som är en av årets höjdpunkter.

– Det är alltid en pojkdröm att komma till start i de Finska VM-rallyt, säger Dennis Rådström i ett pressmeddelande.

Och det är en tuff tävling som väntar killarna, rallyt har några av de mest utmanande vägarna i mästerskapet. Sedan är det flera av hans konkurrenter som vill överta ledningen i VM. Trots det, är de lugna och ser fram emot tävlingen.

– Vårt prio är att ha så roligt de bara går. Tävlingen startar med en sjukt häftig stadssträcka på torsdag kväll, och sedan öser man bara på genom de finska skogarna över stora lyft, säger Rådström.

– Vi kommer följa vår plan och jobba hårt ända till slutet, och framför allt ha väldigt kul i bilen, tillägger Johan Johansson.

Dennis och Johan leder Junior-WRC med 16 poäng före landsmannen Emil Bergkvist efter tre av fem tävlingar. Förra året blev de trea i Finland, trots en rullning under sista dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.