Wallin och Loob under dagens pressträff Foto: SVT

Wallins karriär över

Uppdaterad
Publicerad

Rickard Wallin slutar i Färjestad BK. Det meddelades på en presskonferens i eftermiddags.

FBK valde att inte förlänga Wallins kontrakt för att han själv skulle kunna fundera över vad han vill göra i framtiden. Sedan dess har han diskuterat med klubben och nu är det alltså klart att Wallin avslutar sin karriär.

– Efter beskedet att inte fortsätta spela i klubben har jag tagit mig tid att fundera ordentligt, och prata med min familj om vad jag vill göra. Känslan har vuxit fram om att min karriär kommer att vara slut från och med idag, säger Rickard Wallin själv.

Wallin rörd till tårar samlar sig och fortsätter.

– Det känns bra att ha tagit beslutet och jag är väldigt glad ändå att jag kommit till den här insikten. Jag kan verkligen inte se mig själv att spela någon annanstans än i Färjestad så jag är nöjd ändå. Jag har gett allt och är väldigt stolt och nöjd att jag har fått uppleva de sakerna jag gjort, fått uppleva allt jag drömt om som liten pojke. De framgångarna jag fått göra är jag oerhört stolt över. Så jag vet inte vad man säger en sådan här dag mer än att det finns många jag vill tacka så klart.

”Dags att bli vuxen”

– Det är som en kärleksaffär som går i kras, säger Wallin.

– Men jag var faktiskt jäkligt bra när jag var som bäst, det inser jag när jag ser tillbaka.

– Ska man summera ”Walles” karriär så är det rakt i topp av alla som någonsin har spelat i Färjestad. Vi pratar sex SM-finaler varav fyra guld. Vi är oerhört stolta över att Rickard varit med och skapat varumärket Färjestad, säger klubbdirektör Håkan Loob.

– Lite grann brukar vi skämta om att det är som ett vuxendagis att spela hockey, så nu blir man utsläppt från dagis – får bli vuxen, säger Wallin.

Pluggar ekonomi

Rickard Wallin berättar att han börjat plugga nu. Ekonomi är det som gäller när det är dags att göra annat än att jaga puckar. Men har berättar också att han egentligen inte vet vad han är bra på när han inte spelar hockey längre, så han får prova sig fram.

– Jag kliver av karriären med hälsan i behåll. Jag har min familj och har inga problem att fylla mina dagar. Så jag är en lycklig man även vid sidan av isen. Någon gång ska det ta slut och idag är den dagen.

36-årige Wallin debuterade i FBK 1998 och har tillsammans med laget tagit fyra SM-guld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.