Yrkar på åtta års fängelse för (S)-politiker – han vill gå fri

Uppdaterad
Publicerad

Åklagare Rebecca Hällgren yrkade idag att (S)-politikern som misstänks för sju våldtäkter ska fällas på samtliga åtalspunkter och dömas till åtta års fängelse.

– Jag tycker att bevisningen har fallit ut som förväntat.

Mannens advokat Bertil Moreau yrkade däremot på ett frikännande då han menar att (S)-politikern inte gjort något som kvinnan inte har varit med på.

(S)-politikern, en man i 30-årsåldern har enligt åtalet utsatt en närstående kvinna för upprepade våldtäkter under en period på mer än ett år. Enligt åtalet handlar det om samlag och andra sexuella handlingar som kvinnan inte frivilligt deltagit i utan till följd av att mannen utövat våld i form av bland annat fasthållningar.

Han har också sökt kontakt på nätet med andra män som fått ha sex med kvinnan. Två av dem misstänktes inledningsvis för våldtäkt, alternativt oaktsam våldtäkt, men de misstankarna avskrevs senare.

Den misstänkte ska vara kvar i häktet tills dom meddelas den 16 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.