Om tre veckor går Bibikhals Uzbeks uppehållstillstånd ut. Då kan hon skickas tillbaka till Afghanistan. Foto: TT

Världens äldsta flykting Bibikhal hotas av utvisning

Publicerad

Snart går 107-åringen Bibikhal Uzbeks uppehållstillstånd ut. Redan förra sommaren hotades hon att utvisas tillbaka till Afghanistan, där hon kommer ifrån. Men Migrationsverket ändrade sig och gav henne tillfälligt uppehållstillstånd på 13 månader. Nu är det tre veckor kvar av den tiden.

Nyheten om att Bibikhal Uzbek riskerade att utvisas nådde hela världen under sommaren förra året. I samband med det blev hon känd som världens äldsta flykting.

P4 först med att rapportera om att tiden för hennes tillfälliga uppehållstillstånd håller på att gå ut. Enligt P4 har hennes familj ansökt om att förlänga uppehållstillståndet.

Bibikhal och hennes familj bor i Hova i Gullspångs kommun. Hon är en av de asylsökande som omfattas av lagen om tillfälliga uppehållstillstånd i Sverige som började att gälla från och med den 20 juli 2016 till den 19 juli 2019.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer