Händeslen inträffade i Gunnilse i norra Göteborg Foto: SVT

12-årig pojke död – klämdes fast under rullande fordon i Gunnilse

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningstjänst larmades natten mot tisdag till ett bostadsområde i Gunnilse i norra Göteborg efter att en 12-åring klämts fast under ett fordon som börjat rulla. Pojken avled under natten till följd av skadorna han ådragit sig.

Vid 00.30-tiden kom larmet om att en 12-årig pojke hamnat under ett fordon längs en gata i ett bostadsområde i Gunnilse. Pojken fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

– Händelseförloppet är inte helt klarlagt, men det var ingen vanlig trafikolycka. På något sätt hamnade pojken under ett rullande fordon. Han dog sedan på sjukhuset, säger polisens vakthavande befäl Göran Carlbom.

Vållande till annans död

12-åringen ska själv inte ha färdats i något fordon. Polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död.

– Det är det formella kravet för att vi ska kunna ta fordonet i beslag. Vi har i nuläget ingen misstänkt, säger Göran Carlbom.

Förundersökningsledaren har meddelat att det inte finns mer att tillägga i ärendet förrän i morgon. Fordonet har tagits i beslag för teknisk undersökning, och en rad analyser ska göras.

– De kommer att fortsätta att utreda olyckan som ”vållande till annans död”. Men det fanns ingen förare i fordonet, utan det har kommit i rull på okänt sätt och hamnat i ett dike. Den här pojken har sedan anträffats under fordonet, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Vittnesuppgifter

Nya förhör kommer att hållas med vittnen. Det är dock oklart om dessa varit ögonvittnen till själva händelseförloppet.

– Det finns uppgifter kring händelsen, men jag vet inte riktigt på vilket sätt. Vi vill inte spekulera och det hela är fortfarande ganska okänt för oss, säger Anna Göransson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.