Foto: TT

160 elever i Göteborg saknar skolplats i höst

Publicerad

Cirka 160 elever, från förskoleklass upp till årskurs nio, står utan skolplacering när höstterminen börjar på måndag, skriver GP.

Kommunens nya grundskoleförvaltning tror att det beror på sena ansökningar eller kommunikationsproblem. Det fria skolvalet innebär att vårdnadshavare själva måste skicka in ansökan om placering, något som tidigare skötts av skolorna själva eller av respektive stadsdel, skriver Göteborgs-Posten.

– En del är nyanlända eller nyinflyttade. Andra har kanske bara missat att det är en ny ansökningsadress de ska skicka till, säger Peter Callsen, avdelningschef för myndighetsavdelningen på grundskoleförvaltningen.

– Vi kommer att skicka sms eller mejl till alla berörda föräldrar under dagen om att det är förseningar och att de kommer att få en placering så snart som möjligt nästa vecka, sade Ritva Ailomaa, ansvarig för placeringsenheten för förskoleklasser och grundskolor i Göteborgs kommun, på fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.