Nu gör hon sig redo för medalj i Sydkorea. Foto: SVT

17-åriga Anita tävlar i konståkning i OS

Publicerad

Hon flyttade från Lund till Göteborg för att utveckla sin konståkning. I dag tränar hon på elitnivå och har precis packat väskorna för att åka till Sydkorea och tävla i OS.

Anita Östlund från Gråbo, som nyss fyllt 17, började åka skridskor redan vid 2,5 års ålder. Sedan dess har hon tränat och började ta det till en högre nivå redan fem år gammal.

Sedan hon var tio år gammal har hon tränat i Landvetters konståkningsklubb, som hon flyttade från Lund för att vara en del av.

Konståkningsklubben har en lång tradition av att träna många framgångsrika konståkare.

18 timmars träning i veckan

Vid sidan av träningen går hon första året på gymnasiet.

Nu har hon fått möjligheten att tävla i OS i Sydkorea, vilket har varit en dröm för henne sedan barnsben. Men inför den stundade tävlingen krävs mycket träning i ishallen i Landvetter.

– Det blir runt 18 timmar i veckan med fys och dans och allting. Det blir ganska mycket, men jag hinner ju med allt, säger hon.

Vad är det som driver dig framåt?

– Det är känslan av att lyckas. Jag vet att allt slit kommer att ge resultat till slut, det är det som driver mig fram, säger hon.

Anita Östlund gör debut i de olympiska spelen onsdag den 21 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.