En polis dog i en skottlossning i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg på onsdagskvällen. En 17-åring har nu begärts häktad. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Misstänkt tidigare dömd för grov brottslighet

Uppdaterad
Publicerad

Den anhållne 17-åringen som misstänks för polismordet i Biskopsgården är nu häktad.

– Han nekar till alla misstankar som har framförts mot honom, säger 17-åringens advokat Hans Palm till SVT Nyheter.

En polisman i 30-årsåldern sköts i Biskopsgården i Göteborg under onsdagskvällen. Polisen fördes till sjukhus och avled av sina skador under natten. Polismannen blev enligt polisens uppgifter skjuten när han stod och pratade med några personer.

Greps på fredagen

Under fredagen grep polisen en 17-åring misstänkt för mordet. Han har varit anhållen i sin frånvaro och fördes under fredagen till polishuset i Göteborg för förhör.

Den anhållne 17-åringen har nu begärts häktad. Det uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Hans Palm har utsetts till offentlig försvarare:

– Han nekar till alla misstankar som har framförts mot honom. Jag kan inte säga någonting mer då åklagaren har lagt yppandeförbud på mig, säger han till SVT Nyheter.

Du har träffat honom, hur är hans sinnesstämning?

– Det är inget speciellt, jag kan inte säga att han mår dåligt eller bra.

Häktad för mord och mordförsök

17-åringen är misstänkt på sannolika skäl för mord och mordförsök. Motivet bakom skjutningen är fortfarande oklart. Men polisen tror i nuläget att polismannen kan ha hamnat i skottelden trots att han egentligen inte var måltavlan. Under söndagen höll häktningsförhandlingar och Göteborgs tingsrätt valde att gå på åklagarens linje. 17-åringen har nu häktats på sannolika skäl för mord och mordförsök.

Den misstänkte är hemmahörande i Biskopsgården och ”finns i konfliktmiljön”, enligt kammaråklagare Ulrika Åberg. Han är tidigare dömd för grov våldsbrottslighet.

I ett yttrande från socialtjänsten framkommer det att 17-åringen har uppvisat ett ”normbrytande beteende” och att flera orosanmälningar har kommit in till socialtjänsten från framför allt polisen och skolan.

SVT Nyheter sände under lördagen direkt från Göteborg och Biskopsgården om det senaste i händelseutvecklingen. Se hela sändningen här.

Se SVT:s reportage om konflikterna i Biskopsgården:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter ett mord på sommaren 2012 förvandlades vänner som bodde på den norra repspektive den södra sidan av en bro i Biskopsgården till fiender.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

Mer i ämnet