Det misstänkta mordet skedde i Falköpings kommun.

18 års fängelse efter att ha eldat upp kvinna

Uppdaterad
Publicerad

En 41-årig man har dömts till 18 års fängelse efter att han mördat en 50-årig kvinna från Ulricehamn. Kvinnan misshandlades först till döds, kroppen eldades därefter upp.

Tingsrätten i Skaraborg dömde i dag en 41-årig man för mord på en kvinna till 18 års fängelse som påföljd. Mannen och kvinnan hade känt varandra i 16 år, och även haft en relation under de senaste åren.

Det var i mars som 41-åringen misshandlade en kvinna i det torp som han tillfälligt bodde i. Kvinnan hade anmälts saknad av anhöriga och på fredagen den 16 mars åkte en polispatrull ut till ett torp i Falköping.

Bakom ett uthus hittade patrullen ett omkullvält oljefat med rester av en bränd människa och strax därefter kom den 41-åriga mannen ut från huset.

Erkände att han eldat upp kvinnan

41-åringen erkände att han eldat upp kvinnan men inte att han mördat henne. I förhör berättade han att de båda bråkat på kvällen efter att de tittat på TV och druckit alkohol, sedan minns han inget förrän han vaknade dagen därpå.

När han vaknade låg hon blodig på hallgolvet, men han visste inte hur hon hamnat där. Han drack då några öl och ska sedan dragit ut kroppen och eldat upp den.

Mannen förekommer 28 gånger i belastningsregistret och dömdes senast i juni för vållande till annans kroppsskada, olaga hot, olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Även kvinnan hade anmält 41-åringen för misshandel och hot flera gånger tidigare.

Minst 18 års fängelse

41-åringen döms för att begått gärningen med uppsåt, dels på grund av det kraftiga våldet , dels för att han undanröjt bevis genom att elda upp kropp och kvinnans tillhörigheter.

Tingsrätten menar i sin dom att griftefrid är ett försvårande moment och att det inte finns några förmildrande omständigheter för mannen. Tingsrätten konstaterar i domen att fängelsestraffet inte ska understiga fängelse i 18 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.