Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här hittades William Nordén död – hör polisens förundersökningsledare Stina Frenning om fallet i Borås där en 19-åring hittades död vid en brandtrappa. Foto: SVT

19-årige Williams död i Borås ett fortsatt mysterium – polisen vädjar om hjälp

Uppdaterad
Publicerad

Det är klarlagt att han utsatts för trubbigt våld. Men vad är det egentligen som hänt 19-årige William Nordén som hittades död på trottoaren vid Sven Eriksonsgymnasiet i Borås?

För polisen är hans död ett mysterium – och nu vill de få in fler tips.

– Vi misstänker att någon annan var på platsen, säger Stina Frenning, polisens förundersökningsledare.

Fredagen den 5 januari vid klockan sex på morgonen hittade förbipasserande en livlös person på gatan vid Sven Eriksonsgymnasiet. Kort efter dödförklarades 19-årige William Nordén på Södra Älvsborgs sjukhus.

– Ganska direkt fattar vi misstanke om att han utsatts för något, säger polisen Stina Frenning.

Polisen inleder en förundersökning om mord.

Vet att han utsatts för trubbigt våld

Enligt polisen är det tydligt att William utsatts för trubbigt våld. Men det går inte inte slå fast om våldet kommit via en fallolycka eller om han utsatts för brott.

Varför är det ett svårt fall att utreda?

– William var för oss helt okänd, en vanlig tonåring som gick sista året på gymnasiet. I vanliga fall har man något som man kan gå på, en tidigare konflikt, men här hade vi ingenting och fick börja från noll, säger Stina Frenning.

Vill ha tips – vem var William?

Nu vädjar polisen åter igen till allmänheten om att få ytterligare information från de som kände William – eller befann sig i centrala Borås under natten eller tidig morgon den 5 januari.

– Vi har ett sista livstecken vid klockan 02 och fram till klockan 06 finns ett tidsglapp som vi måste fylla igen, säger Stina Frenning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.