28-åring misstänks ha våldtagit äldre kvinna

Publicerad

Den 28-årige mannen som nu åtalas ska ha tagit sig in i två äldre kvinnors hem och utsatt en av dem för våldtäkt. Den andra för ett våldtäktsförsök. Kvinnorna är i 80- respektive 90-årsåldern. Han ska även ha begått ett våldtäktsförsök mot en kvinna i 20-årsåldern.

Det var i början av juni som mannen enligt åtalet ska ha rånat en ung kvinna i närheten av hennes hem i Göteborg. I samband med rånet utsattes hon också för ett våldtäktsförsök.

Några timmar senare samma natt ska samme man ha tagit sig in i en äldre kvinnas lägenhet i Ale. Även den kvinnan utsattes för sexuella övergrepp.

– Det finns omständigheter som gör att vi anser att han gjort sig skyldig till försök till våldtäkt, säger kammaråklagare Anna Larsson.

Äldre kvinna våldtogs

Några veckor senare, i slutet av juni, utsattes ännu en äldre kvinna i Hisings Backa i Göteborg. Den gången misstänks mannen ha genomfört en våldtäkt i kvinnans hem.

– Vi tror att han har tagit sig in genom fönstret, säger kammaråklagare Anna Larsson vid åklagarkammaren i Göteborg.

Utöver misstankarna om våldtäkt och våldtäktsförsök är mannen också misstänkt för flera fall av grov stöld. De tre kvinnorna, som är i 20- respektive 80- och 90-årsåldern, ska inte ha någon koppling till varandra.

– Nej, inte som vi känner till, säger kammaråklagare Anna Larsson vid åklagarkammaren i Göteborg.

Med hjälp av DNA-topsning kunde mannen gripas och har suttit häktad sedan i början av juli. Mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.