Deltagare på tidigare miljonärsfest vid Bjertorps slott. Foto: Magasin Connoisseur

350 miljonärer samlas för lyxfest

Uppdaterad
Publicerad

I kväll samlas 350 av Sveriges miljonärer i Västra Götaland för att festa. För att vara välkommen måste du ha en inkomst på närmare 2 miljoner kronor.

För den som tjänar miljontals kronor finns det i kväll möjlighet att dricka champagne, festa och lyssna på musik på Bjertorps slott i Kvänum. Det är tidningsmagasinet Connoisseur som firar 20-årsjubileum och har bjudit in Sveriges finansiella elit.

– Det känns jätteroligt, våra läsare är verkligen fans. Det är härligt att bekräfta dessa människor, majoriteten har verkligen slitit för sina pengar, säger Connoisseurs grundare och förlagschef Susanne Ytterskog.

Magasinet delas endast ut till personer i landet med en deklarerad inkomst över 1,9 miljoner kronor. I nuläget får 31 500 personer magasinet.

Vilka är det som kommer?

– Erfarenheten har lärt mig att man inte ska outa någon, då kommer de inte, men det kommer kungavänner och väldigt kända affärsmän. Det är nästan uteslutande företagsledare eller entreprenörer, det kan vara en bonde eller en handlare, men det är den röda tråden, säger Susanne Ytterskog.

Landsbygden lockar

Magasinet har nu funnits i 20 år och vill slå på stort, bland annat kommer Charlotte Perrelli att uppträda på slottet i Skaraborg som är över hundra år gammalt.

– Folk slappnar av på ett annat sätt på landsbygden. Det är skönt att få komma bort, att få lämna till det här festliga.

Behöver Sveriges rikaste få saker gratis?

– Nej det tycker jag inte, men det är så många som har slitit ihop sina pengar och betalar enorma pengar i skatt, det är fantastiskt. Då kan de faktiskt få något gratis.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer