Magnus Berndtsson är VD på Eckes-Granini Sverige Foto: Privat / TT

39 tjänster försvinner från Brämhults

Uppdaterad
Publicerad
Personalen på Brämhults juice i Borås kommun fick på tisdagen veta att all produktion kommer flyttas till Danmark. 39 av de anställda får sluta.

– Vi hade ett möte för samtlig personal här i Borås idag, det var en dämpad stämning och många är ledsna, säger företagets VD Magnus Berndtsson till SVT Nyheter Väst.

– Det var ett tungt besked att ge och det är tungt också för dem som blir kvar i Borås, säger han.

Behöver en större fabrik

Brämhults juice ägs av det tyska familjeföretaget Eckes-Granini och Magnus Berndtsson säger att produktionen flyttas eftersom läget i danska Ringe är gynnsammare för företaget.

Anledningen är att fabriken inte kan byggas ut så som den är belägen i Brämhult.

– Vi har allt högre kostnader för underhållet av presseriet och vi behöver anpassa produktionen med nya maskiner, säger han.

Delar av personalen kvar i Sverige

Företaget har omkring 65 anställda i orten Brämhult i Borås kommun. Förutom de 39 som arbetar i och i nära anställning till produktionen finns personal som arbetar med ekonomi, distribution, kundtjänst och marknadsföring bland annat. Den personalen kommer vara kvar i Borås även efter fabriksflytten.

Företaget har också personal i Stockholm, som inte berörs av flytten, enligt Magnus Berndtsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer