Foto: Arkivbild/TT

Strömavbrott drabbade Göteborg – 43 000 kunder berördes

Uppdaterad
Publicerad

Centrala Göteborg drabbades på onsdagseftermiddagen av ett stort strömavbrott. Över 43 000 kunder blev av med sin ström samtidigt, uppgav Göteborg energi för SVT Nyheter Väst

Det var vid klockan kvart över ett på onsdagseftermiddagen som stora delar av centrala Göteborg blev utan ström.

– Det är helt strömlöst i affärer och i spårvagnstrafiken vid Järntorget, sade en person som var på plats vid Järntorget vid tillfället.

I sociala medier skrever människor att de blivit utan ström i bland annat stadsdelarna, Guldheden, Masthugget, Kallebäck och Svingeln, men det är uppgifter som inte har bekräftats av Göteborg energi.

Avbrottet berodde på ett fel i en kabel och totalt drabbades drygt 43 000 kunder. Göteborg energi har nu kopplat förbi strömmen och vid 13.25 hade samtliga kunder fått tillbaka strömmen igen.

– Det löste ut, precis som det gör i en villa när det blir elfel. Exakt vad det berodde på vet vi inte än. Men vi har kopplat förbi strömmen och åtgärdar nu själva felet, säger Cecilia Erdalen, talesperson vid Göteborgs energi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.