Här rullas Saaben ut ur en lada efter att ha stått stilla i 42 år. Foto: Netauktion

42-åriga Saaben gick för en halv miljon – sänkte auktionsfirmans servrar

Uppdaterad
Publicerad

Fyrtiotvå år på nacken, endast sju kilometer på mätaren – och en ny ägare. På måndagskvällen såldes den gamla Saaben som tillbringat hela livet i en lada i Nossebro. En lycklig vinnare ropade in den för exakt en halv miljon kronor.

– En bra bit över det förväntade, det är jag glad för. Det är den värd, säger Frank Gausland som äger auktionssajten där bilen såldes.

Bilen, en Saab 96 GL V4 från 1979, har väckt ett enormt intresse på grund av att den bara körts sju kilometer sedan den tillverkades. Redan innan auktionen startade hade buden kommit upp över 400 000 kronor. När det hela var över slutade alltså notan på 500 000 kronor jämt.

Servrarna brakade ihop

Bara någon minut efter att auktionen på bilen avslutats rasade servrarna för auktionsfirman samman – mitt under SVT:s samtal med ägaren av firman.

– Nu försvann vår webbsida! Halva Sverige loggade in för att se vad som skulle hända, det här var inte bra. Jag var rädd för detta, jag måste ringa vår datagubbe genast, säger Frank Gausland

Men snabbt bara, vad säger du om priset, en halv miljon?

– En bra bit över det förväntade, det är jag glad för. Det är den värd.

Kan du säga något om köparen?

– Nej, han vill vara anonym. Det är en samlare, så mycket kan jag säga.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Netauktion.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.