Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre ungdomar färdades i den A-traktor som frontalkrockade med en lastbil på väg 44, natten mot torsdag. Foto: Torbjörn Axelsson

Två döda efter svår olycka med A-traktor och lastbil utanför Lidköping

Uppdaterad
Publicerad

Den 29 september skedde en frontalkrock mellan en A-traktor och en lastbil på väg 44 mellan Lidköping och Grästorp.

I A-traktorn färdades tre unga personer, varav två har avlidit.

Polisen larmades vid 01.50-tiden. Totalt fick fyra personer föras till sjukhus – tre ungdomar från A-traktorn samt lastbilschauffören.

– Vår bild är att det handlar om en frontalkrock där ett av fordonen har kört på fel sida av vägen. Det lutar åt att det är A-traktorn, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

En 17-årig pojke, har konstaterats avliden.

– Anhöriga har underrättats under morgontimmarna, säger Carlbom.

Två unga tjejer skadade

I A-traktorn satt även två unga tjejer, 15 och 16 år gamla. Den ena tonårsflickan har avlidit meddelade Sahlgrenskas pressjour på söndagseftermiddagen, medan den andra fortfarande vårdas på sjukhus.

Lastbilschauffören är oskadd. Båda fordonen har beslagtagits för teknisk undersökning. Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.