Foto: Noor Bolad/P4 Sjuhärad och Johan Valkonen

Frisören sköts i salongen i Borås – när han klippte gängkriminell

Uppdaterad
Publicerad

Plötsligt kliver en maskerad man med vapen in på en hårsalong i centrala Borås. Han avlossar ett flertal skott. Måltavlan ska ha varit en kund som satt i frisörstolen men som klarade sig utan några fysiska skador. I stället träffades frisören ”Adrian” i benet.

– Jag minns ljudet, det lät så högt, pang pang pang, säger han.

Det var för två veckor sedan, 11 september, vid halv fem-tiden på eftermiddagen som polisen larmades till en adress i centrala Borås. Inne på salongen låg en 26-årig man skottskadad i benet. P4 Sjuhärad var först med att intervjua brottsoffret. Polis och åklagare misstänker att frisören, som vi kallar Adrian, sköts av misstag och att måltavlan egentligen var kunden, vilket BT också tidigare rapporterat om.

Flera gripna

Kort efter skottdådet greps och anhölls fyra män misstänka för försök till mord. När SVT Nyheter Väst intervjuar Adrian, ligger han fortfarande på sjukhus och har ont i benet.

– Det gör så otroligt ont, om allt går som planerat får jag opereras inom kort, säger han.

Adrian är fortfarande skakad av händelsen som han beskriver som overklig.

– Jag kommer jag ihåg hur det värmdes i benet och i samma sekund insåg jag att jag blivit träffad, säger han.

I klippet ovan hör du honom berätta om hans tankar om hur illa det kunde gått.

Frisörens kund var måltavlan

Männen som suttit anhållna har släppts, men misstankarna kvarstår, enligt åklagaren.

– Det har framgått ganska tydligt att det är den personen som är där och klipper sig som verkar vara måltavlan för den här attacken, säger kammaråklagare Martin Svensson.

Hur ser du som åklagare att tredje man hamnar i skottlinjen?

– Det är såklart väldigt allvarligt. Det är otroligt tydligt att man inte brytt sig om, om andra har kommit till skada.

Tongivande roll i kriminellt nätverk

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Väst ska kunden, som satt i frisörstolen när Adrian sköts, ingå i samma kriminella gruppering som de fyra misstänkta.

Kunden som misstänks vara måltavlan är känd av polisen sedan tidigare, han är tidigare dömd för flera brott har under en längre tid haft en tongivande roll i ett kriminellt nätverk som har sin bas på Hässleholmen i Borås.

Adrian är ett fingerat namn. Han heter egentligen något annat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.