Advokaten Peter Olsson är en av två som företräder mannen som åtalas för att ha mördat Wilma, 17. Foto: Privat/SVT

Advokat: Stora brister i avgörande delar

Uppdaterad
Publicerad

Den åtalade mannen förnekar att han mördat Wilma, 17, och säger att sista gången de sågs var den 14 november förra året.

– I de avgörande delarna så finns stora brister, säger en av mannens advokater Peter Olsson.

På onsdagen väcktes åtal mot den man som misstänks ha mördat Wilma, 17, i Uddevalla. Enligt åklagaren ska mannen ha mördat Wilma i sin lägenhet och sen gjort sig av med delar av kroppen.

Åklagaren Jim Westermark pekade på flera olika bevis; blodspår och blodstänk i lägenheten där också en likhund markerat men också en kroppsdel från Wilma som uppvisar tecken på skador. Enligt åklagaren ska Wilma, 17, utsatts för trubbigt våld.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

En av mannens två advokater Peter Olsson menar att utredningen har stora brister.

– Jag kan konstatera att det är en väldigt omfattande utredning och man har pratat med väldigt många personer men i de avgörande delarna finns stora brister, säger han och fortsätter:

– Man vet inte hur hon dog, när hon dog eller var hon dog. Det är en stor brist om man ser det från åklagarperspektiv, säger han.

Den misstänkte mannen har hela tiden nekat till att han haft något med Wilmas död att göra. Det har inte förändrats.

– Han berättar att den sista gången han såg henne var den 14 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet