Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Advokat Peter Gillberg kommenterar den friande domen. Foto: SVT

Advokaten: ”Bevisningen håller inte hela vägen”

Uppdaterad
Publicerad

– Min klient känner en enorm lättnad, berättar advokat Peter Gillberg sedan en 17-åring idag friats från åtalet om mord på en 16-åring i Biskopsgården 2020.

– Om inte nåt nytt tillkommer tror jag det blir fortsatt bekymmersamt för åklagarsidan att driva det här vidare, säger Peter Gillberg.

Som SVT Nyheter Väst tidigare rapporterat friades idag en 17-åring som stått åtalad för mord på en 16-åring våren 2020. Åklagare Thomas Willén har före rättegången sagt att han bedömde bevisningen som stark. Men det är en bild som advokaten bara delvis håller med om.

– Att det finns en bra bild av vad som händer under de här kritiska minuterna håller jag med om. Men att det skulle finnas en gedigen bevisning på individnivå – vem som gjort vad? Absolut inte! Det är väl rimligen därför som det här åtalet faller, säger han.

Åklagaren Thomas Willén meddelar att han ännu inte har analyserat domen. Först när det är gjort beslutar han om den ska överklagas.

Hör Peter Gillberg kommentera domen ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.