Den sex månader gamla flickan som försvann vid 14.30-tiden utanför en förskola i Göteborg har hittats av väktare utanför Coop i Bäckebol i Göteborg. Det var enligt polisen ett okänt vittne som kontaktade väktare på plats som hittade barnet. Foto: SVT

Advokaten: Kvinnan förnekar människorov

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan som gripits för att ha fört bort en bebis i Göteborg förnekar brott.

– Hon vidgår att hon har hanterat barnvagnen men förnekar den påstådda brottsmisstanken, säger hennes advokat Hans Billeskans till TT.

Kvinnan som gripits för att ha fört bort en bebis i Göteborg är anhållen för människorov. Hon har under dagen förhört och då framfört sin syn på anklagelserna.

Bebisen låg i en barnvagn som mamman tillfälligt ställt utanför en förskola på Hisingen, när hon vid 14-tiden på tisdagen hämtade bebisens äldre syskon. När hon kom ut var vagnen med bebisen borta.

Efter två timmar

Polisen startade ett stort sökpådrag. Efter två timmar hittades barnvagnen och barnet av en privatperson utanför en butik några kilometer bort. Den sex månader gamla flickan var välbehållen.

Kort därefter greps en kvinna i 40-årsåldern som misstänkt för att ha fört bort barnet. Hon var på tisdagen så påverkad av droger eller alkohol att hon inte kunde förhöras, uppger polisen.

Kvinnan anhölls under natten på den lägsta graden av misstanke, som kallas skäligen misstänkt. På onsdagen fortsatte utredningen med bland annat förhör av kvinnan.

Säkrat tekniska bevis

Polisen har också hört vittnen och säkrat tekniska bevis, uppger kammaråklagare Hedvig Lundblad i ett pressmeddelande.

Det finns ingen uppgift om att den misstänkta kvinnan skulle känna till det bortförda barnets familj. Hon har tidigare dömts för flera brott, främst stöld och snatterier, skriver flera medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.