Under måndagskvällen spärrade polisen av Åkareplatsen i centrala Göteborg. Foto: Lars-Göran Svensson

Busstation i centrala Göteborg spärrades av efter hot

Publicerad

Polisen spärrade av busstationen Åkareplatsen i centrala Göteborg på måndagskvällen. Enligt polisen rör det sig om att något slags hot skall ha uttalats, och nationella bombskyddet skickades till platsen för att undersöka ett misstänkt föremål ombord på en buss.

– Det har uttalats ett hot på en buss av två unga män, inga besked om personskador har rapporterats in till oss, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen region Väst.

 - Här är en bombgrupp på plats de står och pekar mot bagageutrymmet på en buss, sade Lars-Göran Svensson, SVT:s medarbetare, som befann sig på platsen under kvällen.

Avspärrningarna innebar stora förseningar och trafikomläggningar för bussar och spårvagnar, till och från Åkareplatsen/Centralstationen/Nordstan och Nils Ericson Terminalen, under en stor del av måndagskvällen.

Eventuellt farligt föremål

Två unga män ska ha sprungit från platsen i samband med att ett hot uttalats.

– Det finns uppgifter om att de kan vara tonåringar, säger Ulla Brehm.

Nationella bombskyddet är på väg för att göra en bedömning av ett eventuellt farligt föremål som ligger kvar i bussen.

– Vi bedriver ett spaningsarbete just nu men vi har inte gripit någon ännu. Flera personer som befunnit sig i närheten har hörts av polis på plats, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson till SVT Nyheter Väst strax efter 22-tiden under måndagskvällen.

Avspärrningarna hävdes

Nationella bomskyddet skickades till platsen, och först vid klockan 23 hade avspärrningarna kring Åkareplatsen och Centralstationen hävts.  Ingen person har gripits, men polisen letar efter två misstänkta gärningspersoner.

– De har varit på bussen, och det har uppstått en situation inne på bussen. Där har det uttalats ett hot, och i samband med det har man hittat ett misstänkt föremål på bagagehyllan inne i bussen, säger Ulla Brehm.

Föremålet på bussen visade sig ofarligt. Detta efter bombgruppens undersökning på platsen. Händelsen rubriceras som grovt olaga hot.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer