Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mats Ihlbom, åklagare. Foto: SVT

Åklagaren: ”Vi utreder samband med tidigare händelser”

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern sitter anhållen, på sannolika skäl misstänkt för grov allmänfarlig ödeläggelse, efter måndagens explosion på Andra Långgatan i Göteborg. Polisen misstänker att det finns ett samband med förra veckans attentat mot två restauranger i Göteborg.

– Hypotesen är att det här har samband med tidigare händelser, säger åklagare Mats Ihlbom.

Hör åklagaren berätta i klippet ovan.

Kort efter gårdagens explosion kunde en man i 20-årsåldern gripas och åklagare Mats Ihlbom begärde senare på kvällen mannen häktad. Han misstänks för grov allmänfarlig ödeläggelse.

Krogattentaten i Göteborg

Måndagens händelse kopplas till förra veckans attentat mot två restauranger i Göteborg. Enligt SVT:s uppgifter kan samma släktrelation kopplas till krogen som under måndagen utsattes för en explosion.

”Utredningen pågår brett”

I nuläget vill åklagaren inte kommentera om den häktade mannen är känd sedan tidigare.

– Vi jobbar med inhämtning av mycket information i nuläget, utredningen är i full fart och pågår brett, säger Mats Ihlbom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krogattentaten i Göteborg

Mer i ämnet