Fanns risk för att den skulle ta sig ut i trafiken eller irra sig vidare mot city Foto: Emma HanssonVisa alla (2)
Visa alla (2)

Älg på Liseberg – hoppade över porten

Uppdaterad
Publicerad

Älgen upptäcktes av en väktare som larmade polisen strax före klockan ett på natten. Den hade då lyckats ta sig in på området trots stängda grindar.

– Vad vi förstod på jägaren så kan älgarna hoppa väldigt högt, upp emot två meter. Det är ju en väldigt hög port vid balderentrén, men den måste ha hoppat över för inget stod öppet, säger Mårten Westlund, tillförordnad marknadschef på Liseberg.

Under ett par timmar försökte man jaga ut älgen ur parken, men när det inte lyckades fattade polisen till slut beslut om att avliva den. Den befann sig då under bergochdalbanan Balder och man bedömde att det fanns risk för att den skulle ta sig ut i trafiken eller irra sig vidare mot city.

Lockades av Halloween

Inför halloween är det också mycket folk i rörelse på Liseberg och man bedömde att älgen skulle kunna utgöra en fara för dem. En teori från parkledningen är att älgen lockats just på grund av Halloween på Liseberg som just nu förbereds.

– Nu är det ju mycket pumpor och halmbalar och god mat inne på området. Så det kan ju vara det som lockar, säger Mårten Westlund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer