Alice Stenlöf och Bianca Ingrosso driver en av Sveriges största podcasts. Foto: Privat

Alice från Göteborg ska fylla Globen

Uppdaterad
Publicerad

Alice Stenlöf, 22 år, har hundratusentals följare i sociala medier. Nu intar hon Globen tillsammans med Bianca Ingrosso.

– Nerverna går att ta på, säger hon.

Det är inte längre bara musikstjärnor eller komiker som fyller Globen – nu lockar även sociala medie-stjärnor.

Alice Stenlöf från Göteborg arbetar som influencer och har över 250 000 följare på Instagram, driver en youtubekanal och har en blogg med fokus på livsstil, mode och skönhet.

”Lider av scenskräck”

Hon har också en av Sveriges största podcasts tillsammans med Bianca Ingrosso med 1,6 miljoner lyssningar varje månad.

Nästa helg bjuder de in sina lyssnare till ett evenemang de kallar showcast i Globen. Tanken är att det ska vara en blandning av livepodcast, musik och underhållning.

– När vi fick frågan så tog jag ett djupt andetag, pratade med Bianca och tänkte att jag kommer att ångra mig om jag säger nej, säger Alice Stenlöf.

Hon säger att hon lider av scenskräck och att hon har försökt att tränga undan oron för att stå på scen inför ett fullsatt Globen.

– Nerverna går att ta på. Men jag är övertygad om att vi kommer att ha roligt på scen, säger hon.

”Känns lite som en revansch”

Alice, som numera är ett välkänt ansikte i sociala medier, berättar att det inte alltid varit självklart för henne att dela med sig av sitt liv och våga ta plats.

– Jag byggde tidigt upp ett intresse för sociala medier och foto. Men när man var yngre så var det ju många som inte tyckte att man skulle lägga upp bilder på sig själv till exempel. Men trots att jag blev skrattad åt då så är jag glad att jag fortsatte, det har tagit mig dit jag är idag. Det känns lite som en revansch, säger hon.

Hem till Göteborg

Efter kvällen i Globen så blir belöningen en semester i hemtrakterna.

– Jag saknar Göteborg jättemycket. Jag planerar att flytta till Göteborg över sommaren och njuta av västkusten, säger Alice Stenlöf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.