Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Malek Kassar fick traska efter att snön ställt in all busstrafik: ”Krångligt” Foto: SVT

All busstrafik i Trollhättan och Vänersborg inställd: ”Jag fick gå istället”

Uppdaterad
Publicerad

All busstrafik mellan Vänersborg och Trollhättan och även inom kommunerna ställdes in fram till måndag eftermiddag. Orsaken var de stora snömängderna.

De som hade tänkt ta sig till jobbet med kollektivtrafik under måndagen fick tänka om – runt 07 på morgonen meddelade trafikbolaget Nobina att all busstrafik ställdes in tills vidare.

– Det är inte plogat alls, så de som tänkt ta sig till skola och jobb får det riktigt besvärligt, säger Christian Blomquist, på Västtrafiks störningsjour.

– Det är alldeles för mycket snö så bussarna kan inte sig fram, fortsätter han.

Tidigare under morgonen körde ett pendeltåg fast i en snödriva på Älvsborgsbanan, vilket orsakar en del förseningar enligt Västtrafik.

– Där blir ju resenärer från Vänersborg påverkade.

Elever får hemundervisning

Snöovädret har gjort att Kunskapsförbundet Väst i Trollhättan beslutat att erbjuda fjärrundervisning för sina gymnasieelever och komvuxelever. Det rör sig om nästan 3000 gymnasieelever fördelat på tre skolor.

– Vi har personal på plats i alla lokaler om det skulle dyka upp några elever, säger Lena Hansson, avdelningschef, till SVT Nyheter Väst.

Huruvida det blir distansundervisning imorgon tisdag också är ännu oklart.

Snöröjt hela natten

Snöröjningen har varit igång sedan igår kväll, meddelar Trollhättan Stad.

– Vi kör med den styrka vi har tillgång till, både vad gäller personal och fordon, säger Fredrik Hallstensson, chef för gator och park i Trollhättans kommun.

Fokuset har legat på huvudgatorna, men kl 03 inatt ringde telefonerna hos snöröjarna och det var dags att ta sig an bostadsgator. Enligt Fredrik Hallstensson har det snöat för mycket under natten för att de ska hinna ploga med de resurser de har tillgängligt. Att busstrafiken fått ställas in på grund av all snö är en bild som inte delas av honom.

– Jag får givetvis prata med berörda parter, men jag upplever personligen inte att snöröjningen är sämre det här året än tidigare. Så jag förstår inte riktigt, säger han till SVT Nyheter Väst.

Västtrafik meddelade vid 13.30 tiden att samtliga busslinjer i Trollhättan och Vänersborg åter var igång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.