Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ambulanshelikopter har landat på väg 26 utanför Tidaholm där en allvarlig olycka inträffade annandag påsk. Foto: Johan Sjöström

Allvarlig bilolycka utanför Tidaholm – en kvinna omkom

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har avlidit efter bilolyckan utanför Tidaholm. Det meddelar polisen på måndagseftermiddagen. Anhöriga är underrättade.

– Vi har en allvarlig olycka med minst två personer skadade, vägen är avspärrad och ambulanshelikopter på väg, säger Ingrid Almgren, vakthavande räddningschef hos Samhällsskydd mellersta Skaraborg.

Två personer har förts till sjukhus efter olyckan som inträffade på väg 26 i höjd med Vättak, utanför Tidaholm. Vägen spärrades först av i båda riktningar men trafik släpptes på i ett körfält strax efter klockan 15. Det handlar om en sidokollision med två personbilar i en korsning. Totalt tre personer befann sig i bilarna, varav två har förts till sjukhus och den tredje avlidit.

Polisen utreder nu olyckan som vårdslöshet i trafik.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.