Underhållsarbetena på Älvsborgsbron fortsätter denna sommar och kan få stor trafikpåverkan. Foto: SVT

Ny avstängning på Älvsborgsbron i sommar: ”Välj andra vägar”

Publicerad

Även denna sommar kommer Älvsborgsbron i Göteborg att vara delvis avstängd för underhållsarbete, något som kan få stora konsekvenser för trafiken.

– Vi måste stänga av två körfält vilket innebär en begränsad kapacitet, säger Thomas Lundgren, projektledare på Trafikverket.

Starta klippet för att se Älvsborgsbron från ovan och höra mer om sommarens byggarbete.

Den drygt 50 år gamla bron måste rustas upp för att för att säkerställa att den håller i minst 50 år till. I ett försök att minska störningen på trafiken har man valt att dela upp arbetet på tre somrar, och den 29 maj går man in i etapp två.

– På morgonen lär det bli mer köer mot Hisingen och på eftermiddagen tillbaka från Hisingen, säger projektledaren Thomas Lundgren.

Denna sommar kommer arbetet att riktas mot de två östra körbanorna, vilket innebär att två körfält i vardera riktning kommer att vara öppna för trafik. Även cyklisterna får dela på en cykelbana på brons västra sida.

– Vi hoppas att folk väljer andra färdvägar där det är möjligt.

Älvsborgsbron

Längd: 900,6 meter

Höjd: 107,6 meter

Öppnade: 8 november 1966

Källa: Trafikverket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.