En person avliden efter allvarlig vattenskoterolycka

Uppdaterad
Publicerad

En vattenskoter och en mindre fritidsbåt kolliderade utanför en campingplats i Ramsvik i Sotenäs kommun. Ambulanshelikopter, räddningstjänst och polis larmades till platsen och en man i 50-årsåldern har avlidit av sina skador enligt polisen. Anhöriga är underrättade.

Polisen har inlett en förundersökning gällande vållande till annans död.

Strax efter klockan åtta på fredagskvällen inkom ett larm om en vattenskoterolycka utanför en campingplats i Ramsvik i Sotenäs kommun. Det var en vattenskoter och en mindre fritidsbåt som kolliderat med varandra.

– Det är två personer som ska ha färdats på vattenskotern när olyckan inträffade och en ska ha åkt i vattnet och förlorat medvetandet. Men räddningstjänsten och ambulansen var snabbt på plats, säger Hans Lippens, presstalesperson för polisen i region Väst.

Man avled

Vid 21.40 på fredagkvällen meddelande polisen att den skadade personen är en man i 50-årsåldern. Ambulans på plats genomförde HLR och mannen fördes med ambulanshelikopter till NÄL, men hans liv gick inte att rädda. Polisen hör vittnen på plats.

Anhöriga var närvarande och är informerade. Den andra personen som färdades på vattenskotern, en kvinna, ska ha klarat sig utan allvarliga skador, liksom föraren av båten.

Förundersökning inledd

På lördagen uppger polisen att de påbörjat en förundersökning gällande vållande till annans död och vårdslöshet i sjötrafik. Men det finns ingen misstänkt.

– Om det är skoterföraren eller båtföraren, det får vi återkomma till. Men det finns vittnesuppgifter till händelsen som gör att vi hoppas kunna klargöra detta, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson, på lördagmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.