Alicia Vikander började sin karriär som Jossan i SVT:s serie Andra Avenyn. Foto: SVT

Andra Avenyn tillbaka igen

Uppdaterad
Publicerad

Den Göteborgsbaserade dramaserien Andra Avenyn var startskottet på Oscarsprisade Alicia Vikanders karriär. Serien var en omtyckt långkörare med storpublik – och nu finns chansen att återse Jossan, Kim och de andra karaktärerna igen.

SVT fyller 60 år och i samband med det läggs flera favoriter från arkivet upp på SVT Play. En av SVT:s stora publikfavoriter är just Andra Avenyn. Serien som spelades in i Göteborg hade en trogen tittarskara på omkring 700.000 personer per avsnitt, tre gånger i veckan.

I serien får man följa några familjer som bor i storstadens utkant – vid Andra Avenyn. Huvudpersonerna är åtta ungdomar, som alla är på väg in i vuxenvärlden.

SVT 60 år

Alicia Vikander, 28, som tidigare i år vann en Oscarsstatyett för bästa kvinnliga biroll, slog igenom som den allvarliga Jossan i Andra Avenyn. För henne blev det en hårdskolning i dramaproduktion med snabba inspelningar i specialbyggda studios på Lindholmen i Göteborg.

Se också: Henrik Kruusval i Alicia Vikanders fotspår

Dramaserien hade sin premiär 2007 och sista avsnittet sändes våren 2010.

För den som vill återse Jossan och de andra karaktärerna i Andra Avenyn så finns nu ett stort antal avsnitt att se på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT 60 år

Mer i ämnet