Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör restaurangägaren Anna Elfman och se förstörelsen från Källö-Knippla i klippet ovan. Foto: George Adam/SVT

Anna förlorade restaurangen i storbranden i Göteborgs skärgård

Uppdaterad
Publicerad

En byggnad på Källö-Knippla utanför Öckerö är totalförstörd efter en brand som startade på tisdagskvällen. Branden spred sig till flera lägenheter, mataffären samt restaurangen där Anna Elfman är delägare.

– Katastrofalt, det som har hänt. Vi är nystartade och skulle fira ettårsjubileum, säger hon.

Det är dagen efter branden och restaurangägaren Anna Elfman håller på att smälta nyheten om tisdagskvällens brand på Källo-Knippla utanför Öckerö i Göteborg.

– Jag kan inte ta in det. Vi kom hit i morse och bara såg den här förödelsen, säger Anna Elfman.

Hör henne berätta mer och se förstörelsen på Källö-Knippla i klippet ovan.

Planer på ny mataffär

Utöver Annas restaurang drabbades även flera lägenheter samt öns enda matbutik som nu är totaltförstörd. Hemtjänsten i Öckerö kommun ska nu se till att alla brukare har mat, det finns även möjlighet för de som inte har hemtjänst men som brukade handla i mataffären att ansöka om tillfällig hemtjänst.

– Vi tittar också på om det blir en tillfällig butik så behöver vi från kommunen vara snabba och ge de tillstånd som behövs, säger Jan Utbult (KD), kommunstyrelsens ordförande i Öckerö kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.