Anställd på Carlanderska i Göteborg tog med jaktgevär till jobbet

Uppdaterad
Publicerad

När larmet kom om att en person setts gå in på Carlanderska sjukhuset med ett vapen i en väska tog polisen det säkra för det osäkra. En insatsstyrka och flera polispatruller beordrades snabbt till platsen. Efter en kort stund hittades mannen som orsakat uppståndelsen.

Larmet kom strax efter klockan 08 på måndagsmorgonen. En kvart senare stod polisens platschef och pratade med mannen, som visade sig vara anställd på sjukhuset och ha licens för vapnet.

Det är tillåtet att flytta eller transportera jaktvapen man har licens för om magasin eller vital vapendel som slutstycke har tagits bort och vapnet förvaras i fodral.

Så snart polisen konstaterat att mannen hade licens för vapnet avslutades insatsen. På sin hemsida skriver dock polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler att ett PM troligen kommer att skickas till tillståndsavdelningen.

– Inget brott har skett. Men polisen på plats har haft ett samtal med mannen, troligen för att påpeka vilka konsekvenser hans handlande fick i form av polisinsatsen. Det kan ju vara mer eller mindre lämpligt att ta in ett gevär på ett sjukhus, säger Hans-Jörgen Ostler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.