Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Marie Louise Bergqvist, chef på samhällsbyggnadsförvaltningen i Tjörns kommun, berättar om åtgärderna som vidtagits efter filmen i sociala medier. Foto: SVT

Anställd på Tjörns kommun avstängd efter klipp på sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

En anställd på Tjörns kommun har stängts av efter att ett klipp cirkulerat på sociala medier där personen ses slå en mobil ur handen på en kvinna som deltagit i en pro-palestinsk demonstration.

Det var under en pro-palestinsk demonstration i centrala Göteborg i helgen som en person filmades när hen bland annat slog till kvinnans telefon ner i marken för att sedan säga ”Fuck you go home”.

Klippet har fått stor spridning på social medier, både i Sverige och internationellt, och hade på onsdagskvällen över 1,7 miljoner visningar.

Stängts av

Nu har Tjörns kommun gått ut med att de har stängt av personen och att en utredning har inletts.

Det här skedde under personens fritid, hur kommer det sig att ni stänger av personen utifrån ett klipp på sociala medier?

– Vi behöver utreda hur det kan påverka den här personens anställning, säger Marie Louise Bergqvist, chef på samhällsbyggnadsförvaltningen.

”Förkastligt och helt oacceptabelt”

Tjörns kommun uppger att de fått mängder av mail och kommentarer om händelsen.

På sin hemsida tar de avstånd från agerandet:

”Medarbetarens agerande är förkastligt och helt oacceptabelt och strider mot kommunens värdegrund på alla sätt.”

SVT har utan framgång sökt personerna i klippet som sprids på sociala medier

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.