Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Ansträngt läge på sjukhuset i Trollhättan – går upp i förstärkningsläge

Uppdaterad
Publicerad

Ökad smittspridning, högt patientinflöde till akuten och besvärligt vårdplatsläge. Det får Uddevalla sjukhus och Norra Älvsborgs länssjukhus i Trollhättan, NÄL att höja beredskapen och gå upp i förstärkningsläge. Trycket på akuten beskrivs som enormt.

– Vi brukar ligga runt 190 patienter om dagen till akuten. Senaste dygnet hade vi runt 270 patienter, säger sjukhusdirektör Björn Järbur.

Stor tryck kring covid, influensa och RS-virus. NU-sjukvården har sedan 12 december befunnit sig i stabsläge. Nu höjer man nivån ytterligare.

På sjukhuset väntar nu sämsta veckan när det gäller personalläget. Därför erbjuds de som vill jobba 160 kronor extra – i timmen. Sjukhuset manar också till sjuk- och undersköterskor att höra av sig om man kan tänka sig jobba extra.

”Undvik större sammankomster”

Budskapet till allmänheten är att följa samma riktlinjer som under pandemin.

– Vi uppmanar invånare att använda sig av de riktlinjer som fanns under pandemin: håll avstånd, stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna och sprita vid behov och undvik större sammankomster och annan trängsel, säger sjukhusdirektör Björn Järbur.

Texten uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.