• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

I december kliver Anton Svendsen in som ny redaktionschef på SVT Nyheter Väst. Foto: SVT

Anton Svendsen blir ny redaktionschef för SVT Nyheter Väst

Publicerad

Anton Svendsen blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Väst. Han kommer närmast från en tjänst som projektledare för journalistiskt genomslag för lokala nyheter och tar över efter Gustav Sandström som har varit tillförordnad redaktionschef sedan i februari.

Att vara en del av SVT Nyheter Västs redaktion är inte nytt för Anton Svendsen. 2012 rekryterades han som webbredaktör med ansvar för onlineutvecklingen på dåvarande Västnytt och åren 2014–2019 arbetade han på redaktionen som redaktör.

– Jag är väldigt glad! Det här är en redaktion som ligger mig oerhört varmt om hjärtat. Jag hoppas bidra till att vi är en arbetsplats där medarbetarna trivs och mår bra, samtidigt som SVT Nyheter Väst fortsätter leverera både viktiga granskningar och vardagsnära journalistik som engagerar alla som bor i Västra Götaland, säger han.

Har prisats flera gånger

Anton Svendsen har prisats vid flertalet tillfällen, bland annat för projekten Blocketbluffarna och Låna en reporter och även varit redaktör för flera av SVT Nyheter Västs Guldspadevinnande reportage. 

–  Anton Svendsen är en skicklig ledare. Med sin journalistiska spetskompetens, förankring och kunskap om redaktionen kommer han att kunna leda SVT Nyheter Väst mot ännu vassare journalistik, säger Josefin Ziegler, nyhetschef lokala nyheter söder.

I december tillträder som Anton Svendsen sin nya tjänst. Han tar över efter Gustav Sandström som har varit tillförordnad redaktionschef sedan i februari och som då återgår till sin ordinarie tjänst som redaktör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.