Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Hans-Åke Mossberg

Majornabor rasar över ”fulgranen” i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Gles och torftig står den och blickar ut över Chapmans torg i Göteborg, den utskällda julgranen. I sociala medier är domen inte nådig. ”Helt deprimerad gran, den är verkligen död”, skriver en användare i kommentarsfältet.

Det är i Facebook-gruppen ”Vad händer i Majorna” som granen uppmärksammas av flera hundra personer. Och det är inga positiva omdömen som dominerar kommentarerna. Någon undrar om det är ett skämt, en annan menar att julkänslan helt dör.

SVT Nyheter Väst åkte ner och besökte granen och hörde med folk som bor i området vad de tycker.

– Inte den snyggaste kanske, men det är ju trevligt att vi har en gran, skrattar Moa Fors.

”Vi kanske måste kräva en ny”

Anders Pettersson jobbar som förvaltare på Källfelts byggnads AB som är företaget som ansökt om tillstånd att ställa upp granen. Och ryktet om grankritiken har redan nått honom när SVT Nyheter Väst ringer.

– Det är en underentreprenör som levererat den till oss. Men fastighetsägaren var där när de lastade av och han har förvarnat om att den är väldigt ful, jag har inte sett den själv än. Vi får ta en diskussion och se om det är nåt vi ska betala för. Liknar det inte en gran, då får vi byta den, säger han.

Vad tycker du om granen? Kolla in klippet ovan och bedöm själv.

”Se så vacker hon är med belysningen tänd”, skriver Johan Nyström ironiskt i kommentarsfältet med bifogad bild. Foto: Johan Nyström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.