Bilden är en arkivbild. Foto: SVT/arkiv

Arbetare skadade händerna i chipsfabrik – Estrella tvingas böta

Publicerad

Mannen skulle tvätta en maskin på chipsfabriken i Angered, men fastnade med båda händerna – medan maskinen var igång. Nu har en åklagare beslutat att Estrella ska böta 200 000 kronor.

Det var i november förra året som en inhyrd arbetstagare skulle rengöra en maskin på Estrellas chipsfabrik i Angered i Göteborg. Mannen skulle spola maskinen med en vattenslang, men fastnade med ena handen på insidan av maskinen. När han försökte få loss sin hand så fastnade han även med den andra handen. Efter att ha skadat båda händerna har mannen varit sjukskriven i flera månader.

Enligt åklagaren har Estrella “åsidosatt vad som ålegat dem enligt arbetsmiljölagen till förebyggande av olycksfall och därigenom av oaktsamhet orsakat målsägandens skador.”

Kommer inte att överklaga

Ulrika Wallberg är vd för Estrella.

– Vi har valt att inte överklaga. Vi tycker det är tråkigt det som har hänt. Och jobbar ständigt systematiskt med en säker arbetsplats, säger hon till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.