Foto: TT/Emma-Sofia Olsson

Arbetsförmedlingen satsar på kundtjänst i Skara – skapar 100 jobb

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsförmedlingen öppnar ett helt nytt kontor i Skara för kundtjänst på distans. Etableringen ger 100 nya jobb i Skara, enligt ett pressmeddelande. Kontoret ska sättas i drift under andra halvåret 2018.

Kontoret blir det tionde för kundtjänst på distans runt om i landet. Tidigare i år har Arbetsförmedlingen beslutat om nya enheter i Malmö och Lycksele.

– Genom att etablera en ny verksamhet med många statliga akademikerjobb i Skara vill vi bidra till den regionala och lokal utvecklingen i Skaraborg, säger Mattias Buvari, Arbetsförmedlingens Regiondirektör Syd i ett pressmeddelande.

För Skara är de 100 nya statliga jobben en mycket glädjande nyhet, säger Fredrik Nordström (S), kommunalråd i Skara kommun.

– Skara strategiska läge i Skaraborg, med goda kommunikationer och närhet till flera högskolor innebär stora rekryteringsmöjligheter för Arbetsförmedlingens satsning.

Arbetsförmedlingen har, förutom Skara, redan beslutat att etablera två nya kundtjänstkontor i Lycksele och Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.