Skövde Arena fick utrymmas vid 12.30-tiden, efter att ha mottagit ett bombhot. Foto: SVT

Arena Skövde evakuerades efter bombhot

Uppdaterad
Publicerad

Idrottsanläggningen Arena Skövde bombhotades vid 12.30-tiden på måndagen. All personal och besökare evakuerades från byggnaden.

Det var strax efter halv ett på måndagen som Polisen i Skövde fick kännedom om att ett bombhot hade riktats mot idrottsanläggningen Arena Skövde.

– En man ringde in till anläggningen och sa att han hade placerat ut en bomb, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på Polisen.

Arenan öppen igen

Polisen hade tre enheter på plats för att undersöka området, och för att besluta om huruvida de skulle tillkalla bombgruppen, och en förundersökning om grovt olaga hot har inletts.

Strax innan klockan 16 meddelade polisen att inget tydde på att hotet skulle verkställas. Arena Skövde är efter det öppen som vanligt.

– Tillsammans med polisen har vi gjort bedömningen att verksamheten kan återupptas, säger Anna Hartung, kommunikationschef på Skövde kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.