Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Swingersklubbens arrangör berättar om spelreglerna och unga tjejer hon har tröstat som inte har kunnat säga ”nej” till andra män. Foto: Dalmar Namazi/SVT

Arrangören: Unga tjejer kan ha svårt att säga nej på swingersklubben

Uppdaterad
Publicerad

Det finns tydliga spelregler om samtycke, inga droger och minimalt med alkohol i kroppen. Trots det finns det fortfarande ett fåtal fall där unga tjejer utnyttjas och att sexmissbrukare med dålig kvinnosyn lyckas få medlemskap på klubben.

– De yngre tjejerna kan ha svårt att säga nej, säger Malin, ansvarig på swingersklubben.

Starta videon för att höra om vilka risker som kan finnas – särskilt för unga tjejer.

Malin sitter framför sin dator och hanterar bokningarna för kvällen. Om några timmar ska sängen hon sitter i fyllas med nakna singlar och par som delar med sig av sina kroppar.

– Det är fortfarande folk som försöker boka in sig, vi har en kö till imorgon. Och adressen lämnas inte ut förrän två dagar innan, säger hon.

Malin halkade in på swingerslivet år 2012 och några år senare fick hon en förfrågan om att jobba där vilket hon tackade ja till.

Trygghet viktigt

För Malin är det viktigt att alla ska känna sig trygga på klubben, därför finns det enligt henne ett gediget system för att säkerställa tryggheten för besökarna. Enligt Malin är det väldigt sällan personer inte lyder reglerna kring samtycke och respekt.

Trots detta erkänner Malin att det inte alltid går att garantera säkerheten för besökarna.

– Man kan inte vara 100 procent på det, men vi har alla förutsättningar för att hålla borta dåliga individer, säger hon.

Fotnot: Malin heter egentligen något annat.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Maja, 61, går på swingerklubb – med en 31-årig man. Här visar hon vad det finns för olika rum, bland annat sexgungan, och även järnsängen där man en gång klämde in 17 personer samtidigt. Foto: Dalmar Namazi/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.