Se när Sarah Klang uppträdde i På spåret. Foto: SVT

Artisten Sarah Klang: ”Jag känner mig precis som vanligt”

Uppdaterad
Publicerad

På lördag ska den svenska artisteliten ta emot priser när P3 Guld intar Partille. En av artisterna som ska uppträda under galan är Sarah Klang från Göteborg. Under de senaste åren har hon slagit igenom med sin starka röst som gripit tag i många lyssnare.

SVT Nyheter Väst träffade Sarah Klang efter repetitionerna – inför helgens gala.

– Det är jättekul att det är en så stor produktion. Jag har fått vara med och välja hur jag vill ha det på scenen. Det är inte alltid man har möjlighet till det på en klubblokal liksom.

 I februari släpper hon sitt debutalbum på ett eget bolag där hon blandar country med soul.

– Mitt musikuttryck är ju inget som jag hade färdigt i tonåren. Man får ju leta sig fram. Jag vet inte om jag kommer göra exakt sådan här musik om fem år. Man gör ju det som man tycker är bäst för sig själv.

Hur känns det att kunna röra folk till tårar?

– Det känns så klart bra. Men jag kan inte säga att det känns sådär ”wow” för man tar inte riktigt in det. Det känns som att det kanske är en annan del av mig. Jag kan inte riktigt relatera till varför folk gråter. Jag hoppas att de gör det för att det känns bra.

Det känns som att din karriär gått ganska snabbt. Hur skulle du själv beskriva att vara i detta?

– Det är kul. Jag hade inte arbetat för att få ut min musik så här mycket om jag inte ville att folk skulle upptäcka mig.

Hur märks det av?

– Det är många tummen upp på Facebook. På stan märker jag av det ibland. Dagen efter att jag uppträdde i På spåret var det många hipsterföräldrar som gjorde tummen upp. Men jag känner mig precis som vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.