Platsen där en 15-årig passagerare omkom i en trafikolycka utanför Tidaholm i augusti förra året. Foto: ur Polisens förundersökning

Åtalas för 15-årings död

Uppdaterad
Publicerad

En 15-årig pojke avled efter en trafikolycka i Tidaholm. Nu åtalas föraren misstänkt för vållande till annans död och rattfylleri.

Det var för ett år sedan som mannen ska ha kört rattfull i Karstorp, strax norr om Tidaholm. På en mindre grusväg ska föraren ha fått sladd, kört ner i diket och kolliderat med ett träd. Vid händelsen avled en 15-årig pojke som satt i baksätet. Ytterligare en ung person färdades i bilen med klarade sig med lindriga skador.

LÄS MER: Pojke avled efter att bilförare körde in i träd

Skadades allvarligt

Föraren fördes till sjukhus med allvarliga skador. Redan under samma natt som händelsen hade polisen misstankar om att föraren var drogpåverkad.

– Det finns tydliga tecken på att föraren är drogpåverkad. Det är standard att göra både utandningsprov och blodprov vid sådana här händelser, men ibland går det att se på en person om den är drogpåverkad, sa Hans Lippens till SVT Nyheter Väst samma natt som händelsen.

Åtalas för vållande till annans död

Föraren åtalas nu för vållande till annans död och rattfylleri. Brottet bedöms som grovt då åklagaren anser att föraren medvetet hade tagit allvarliga risktaganden under körningen. Han ska även ha varit narkotikapåverkad. Därför åtalas mannen även för narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.