Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Avspärrad pir används för fiske i Uddevalla Visa alla (2)
Visa alla (2)

Avspärrad pir används för fiske i Uddevalla

Publicerad

Pirarna stängdes på grund av rasrisk för sex år sedan – men trots avspärrningar ger sig fiskare fortfarande ut på dem.

– Det är ju avspärrat av en anledning, att det är osäkert och otryggt, säger Stefan Björling, plan- och exploateringschef i Uddevalla.

För sex år sedan fattade Uddevalla kommun beslut om att spärra av flera kajer på olika platser eftersom en geoteknisk undersökning visat att de var slitna och det fanns rasrisk.

En av de platserna var pirarna på Svensholmen. Pirarna är centralt placerade och har varit ett populärt tillhåll för fiskare eftersom man kommer ut en bit i vattnet.

Inte prioriterat

Men trots avspärrningarna har platsen fortsatt att användas. Även fast det varit känt av kommunen en längre tid har det dröjt tills nu innan man ska staka ut en väg framåt.

– Det har inte varit tillräckligt prioriterat men jag hoppas att vi ska kunna presentera en väg framåt i höst, säger Stefan Björling.

Det handlar om miljonkostnader för att renovera pirarna, därför behöver politikerna säga sitt. Förhoppningen är att de ska kunna ta ställning till ett förslag under 2023.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer