Pojke attackerad av lös hund i Göteborg – polisinsats i Kortedala

Uppdaterad
Publicerad

En ung pojke biten i armen, avspärrad trafik och polismän med sköldar runt spårvagnshållplatsen. Efter polisinsatsen i Kortedala i Göteborg på måndagskvällen kunde den lösspringande hunden till slut infångas. Pojken har förts till sjukhus med kraftiga bitskador.

– Skadeläget bedöms vara allvarligt, men stabilt, säger Fanny Edstam, presskommunikatör på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Larmet om den lösa hunden kom till SOS Alarm vid 20-tiden på måndagskvällen. Enligt inringaren sprang då hunden fritt i Kortedala i närheten av spårvagnshållplatsen Aprilgatan.

En pojke i sjuårsåldern attackerades av hunden och fördes till sjukhus.

– Han ska ha fått kraftiga bitskador i höger arm, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson senare på kvällen.

Polis med sköldar i Kortedala

Under kvällen pågick in omfattande insats i Kortedala för att på tag på den lösa hunden. Flera gator spärrades av och spårvagnstrafiken stoppades.

För att försöka få tag på hunden kallades bland annat poliser med sköldar till Kortedala för att ”ringa in hunden” inom ett begränsat område.

Strax efter klockan 21.00 meddelade polisen att insatsen hade gett resultat.

– Hunden är infångad, säger Stefan Gustafsson.

Allvarligt skadeläge

Under tisdagen meddelar Sahlgrenska Universitetssjukhuset att skadeläget bedöms vara allvarligt, men stabilt.

Polisen uppger att händelsen utreds som grovt vållande till kroppsskada. Ingen person hade gripits eller delgivits misstanke på tisdagsmorgonen.

– Vi har en bild av vem hundägaren är, men det är inte bekräftat än. Vi har inte lyckats få kontakt med personen, säger August Brandt, presstalesperson vid polisen till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.