En 1,5-årig flicka föll ut från ett fönster från fjärde våningen och landade på gräsmattan nedanför. Vårdas nu på sjukhus. Foto: SVT

Barn har fallit från fjärde våningen

Uppdaterad
Publicerad

Ett litet barn, bara 1,5 år gammalt, har ramlat ner från ett fönster från fjärde våningen. Olyckan har skett i Bergsjön.

Larmet kom klockan 09.11 om att ett litet barn har ramlat ner från en balkong i Bergsjön. Det visar sig sedan att det är en 1,5-årig flicka som ramlat ut från ett köksfönster på fjärde våningen och landat på en gräsmatta nedanför. Fallet kan ha varit ungefär 10 meter.

– När räddningspersonal kom till platsen var flickan vaken och hade inga synliga skador. Hon klarar sig vad vi vet nu, men det kan ju vara inre skador också, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i Göteborg.

Olyckan ska ha skett när mamman har varit på toaletten. Dottern ska då ha klättrat upp på köksbordet och därifrån knuffat upp köksfönstret och trillat ut.

Förundersökning inledd

Det fanns även ytterligare personer i lägenheten, men de befann sig i ett annat rum när olyckan skedde.

– Vi inleder nu en förundersökning om vållande till kroppsskada om någon har varit oaktsam, säger Thomas Fuxborg.

Polisen är klara med arbetet på plats där man bland annat har undersökt fönstret. Barnet har förts till Östra sjukhuset med ambulans, anhöriga är med.

– Nu får vi bara hoppas att det går bra, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i Göteborg.

På eftermiddagen meddelade Sahlgrenskas pressjour att den lilla flickan är lindrigt skadad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.