Barn misstänks för mordförsök i Kungälv

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 55-årsåldern knivhöggs för en dryg vecka sedan i Kungälv i samband med ett rånförsök. Nu misstänks ett barn under 15 år för dådet, det meddelar polisen.

Det var under natten till söndagen den 10 maj som en kvinna blev överfallen och knivhuggen. Polisen vädjade tidigt efter tips från allmänheten för att komma vidare i ärendet.

Nu meddelar polisen att en person under 15 år hämtats in, misstänkt för försök till mord och försök till grovt rån. Det är enligt polisen ett intensivt utredning- och spaningsarbete som lett fram till slutsatsen.

Polisen meddelar vidare att barnet inte är straffmyndigt och har således inte frihetsberövats utan tagits omhand av socialtjänst. En utredning av brottet har inletts av åklagare i enlighet med Lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare, paragraf 31 (LUL-31).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.