Barn påkört i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Ett barn blev påkört av en bil i Borås under onsdagsmorgonen. Barnet fördes till sjukhus efter att ambulanspersonal och räddningstjänst gett barnet vård på plats.

– När vi var där var personen vaken och talbar, säger Tommy Lieback vid räddningstjänsten.

Det var vid 8-tiden under onsdagsmorgonen som räddningstjänsten larmades till en genomfartsgata i utkanten av Borås.

– Det är en person som har blivit påkörd av en personbil vid en busshållplats, säger Tommy Lieback vid räddningstjänsten Södra Älvsborg, till SVT Nyheter Väst.

Tommy Lieback berättar vidare att den påkörde är ett barn under 10 år.

– Det vi gjorde på plats var egentligen att ge barnet sjukvård, och sedan bistå ambulansen med sjukvård tills personen kunde avföras till sjukhus.

Det var kallt i Västsverige under onsdagsmorgonen, i Borås runt 4-5 minusgrader, enligt Lieback. Men olyckan verkade inte har berott på halka. Händelseförloppet kring olyckan är i skrivande stund oklart, men föraren till bilen ska ha varit kvar på platsen efter olyckan.

Tillståndet för barnet är oklart, men Lieback berättar att barnet ska ha varit vaket och talbart när det avfördes till sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.