Ett barn föll från sjunde våningen från ett flerfamiljshus i Rannebergen i nordöstra Göteborg. Barnet har förts till sjukhus. Foto: Google Earth/SVT

Barnet som föll flera våningar bara lindrigt skadat

Publicerad

Ett litet barn föll flera våningar från ett höghus i Rannebergen i Göteborg på lördagskvällen. Under söndagen säger Sahlgrenskas pressjour att barnets tillstånd har förbättrats och att hon nu bedöms som lindrigt skadad. Polisen har inlett en brottsutredning.

– Ett fyraårigt barn föll från ett fönster på sjunde våningen. Fallet stoppades av ett plåttak på andra våningen, säger polisens vakthavande befäl vid region Väst, Morten Gunneng till SVT Nyheter Väst.

Händelsen inträffade vid 19.26 på lördagskvällen. Barnet fick föras med ambulans till Drottning Silvias barnsjukhus. Barnets tillstånd bedömdes då som allvarligt men stabilt.

Men under natten har flickans tillstånd förbättrats.

– Under natten så var läget allvarligt men stabilt, men det senaste är att hon nu bedöms som lindrigt skadad, säger Sahlrenskas pressjour på söndagsförmiddagen till SVT.

Föräldrarna hämtade till förhör

Barnets föräldrar hämtades in till förhör och misstankarna riktades mot dem i första hand.

– Jag har en liten aning om deras inställning, men det är inget jag kommer att gå in på nu, säger polisens vakthavande befäl vid region Väst Morten Gunneng till SVT.

Förundersökningen gäller vållande till kroppsskada, ett oaktsamhetsbrott, men enligt polisen kan brottsrubricering komma att ändras.

Föräldrarna har frigetts

Strax före klockan 02 natten mot söndag meddelade polisen att föräldrarna frigetts efter beslut av åklagare. Misstanken mot föräldrarna kvarstår men är svag, meddelade polisen vid lunch på söndagen.

– Misstankarna är fortfarande kvar. Det är svag misstanke. Det var ”kan misstänkas”, och det är i samband med att de hämtades in, säger Morten Gunneng.

Polisen knackar dörr i området och hör vittnen om händelsen. Sammanställningen av de insamlade vittnesuppgifterna kommer enligt polisen att dröja ett par timmar.

Lägenheten är avspärrad och polisen håller på att dokumentera och göra en teknisk undersökning där.

Stökigt i Rannebergen

När polisen först kom till platsen var det stökigt.

– Det var folk som sprang och det skreks och det var rörigt, säger Morten Gunneng.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer